bestbuild.nl

Alles over Mercedes

Per dag worden er een hele hoop auto’s, motoren en andere gemotoriseerde voertuigen ontworpen, aangepast en weer gemaakt. Ieder merk doet dat op zijn of haar eigen manier. Zo ook het merk Mercedes-Benz. In deze blog vertel ik je meer over dit merk. Hoe is het ontstaan en wat produceren ze precies? Wellicht helpt dit je bij het maken van de keuze voor jouw gemotoriseerde voertuig. Lees je mee?

De geschiedenis

Het automerk Mercedes-Benz is opgericht in 1926 in Duitsland. Het is in principe ontstaan vanuit een samenstelling van de bedrijven van Gottlieb Daimler en Carl Benz. Vandaag de dag maakt Mercedes-Benz, vaak afgekort tot Mercedes, voertuigen voor op de weg, het water en de lucht. Van bestelbusjes tot personenauto’s en ook vrachtwagens. Over wat precieze voorbeelden in het assortiment vertel ik je later meer.

Blik op de toekomst

Mercedes bestaat dus al een hele poos, al bijna honderd jaar! Maar dat betekent niet dat dit bedrijf ook oud is in de manier van denken. Juist niet. Ze zijn juist heel vooruitstrevend en hebben oog voor de toekomst. Zowel voor de wereld als voor hun plek in die wereld. Dat we duurzaam moeten leven, is voor hen een gegeven. Daar hebben ze dan ook plannen voor die heel transparant beschreven staan op de officiële website van Mercedes-Benz. Zoals bijvoorbeeld het feit dat ze willen dat de elektriciteit die in hun fabrieken gebruikt wordt enkel uit, zoals zij noemen, ‘hernieuwbare bronnen’ gehaald wordt.

Het assortiment

Zoals ik al zei, zal ik ook nog even het assortiment van Mercedes toelichten. De auto’s van Mercedes kennen we vast wel. Vaak zien we de ‘directeurenauto’ voor ons een model als de C-Klasse Coupé. Een prachtige auto maar niet echt voor het gezin. Gelukkig kan je dat ook bij Mercedes vinden in een model als de C-Klasse Estate. Maar daarnaast zijn er dus ook gemotoriseerde voertuigen zoals vrachtwagen trekkers. Denk bijvoorbeeld aan de Actros 1845. Er zijn dus zowel voor de particulier opties als voor het bedrijfsleven.

Waar vind je het?

Als je op zoek bent naar een vrachtwagen trekker zoals de Actros 1845 maar niet persé een nieuw model nodig hebt, kan je kijken naar de aanbiedingen op Trucks.nl. Dit werkt als een soort Marktplaats voor grote machines. Eigenaren plaatsen advertenties en jij kan daarop reageren! Plan een bezichtiging in en als je tevreden bent, heb jij straks je eigen vrachtwagen, en dat van het merk Mercedes-Benz!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bestbuild.nl

Thema door Anders Norén