bestbuild.nl

Bedrijfsafval van jouw bouwbedrijf laten afvoeren

Elke onderneming krijgt met een aantal zaken te maken. Het regelen van salaris voor de werknemers, het binnenhalen van nieuwe klussen en de vaste lasten betalen. Onder die laatste categorie valt ook het regelen van het bedrijfsafval. Voor de kleine ondernemingen is dit regelmatig helemaal geen grote taak. Daarentegen is het voor kleine of middelgrote bedrijven meer dan eens een uitdaging om alles omtrent het bedrijfsafval netjes te regelen. Dat hoeft het echter niet te zijn. Ook als kleinschalig bouwbedrijf kan jij eenvoudig al het bedrijfsafval laten afvoeren. Hoe? Dat ontdek je hier!

Zelf de touwtjes in handen houden

Waar veel bedrijven de mist in gaan, is dat zij de hoeveelheid bedrijfsafval onderschatten. De meeste kleine bedrijven maken nog steeds gebruik van de container die geleegd wordt door de gemeente. Die kan echter enorm veel ongemakken verzorgen. Zo ben je afhankelijk van de geplande momenten waarop de container geleegd wordt die bepaald worden door de gemeente. Bovendien kan je maar een aantal volle vuilniszakken kwijt in het formaat container waar de meeste gemeentes mee werken. Gelukkig kan je ook zelf de touwtjes in handen houden als het om bedrijfsafval gaat.

Erkende afvalinzamelaar voor het bedrijfsafval

Het is namelijk een mogelijkheid om een bedrijf in te huren voor de afvoer en verwerking van al het bedrijfsafval. Dat zorgt er niet alleen voor dat jij weer alles onder controle hebt, het brengt zelfs een aantal voordelen met zich mee. Zo kan je zelfs geld besparen met je bedrijfsafval. Wanneer een erkende afvalinzamelaar jouw bedrijfsafval inzamelt en verwerkt, vervalt het bedrijfsreinigingsrecht. Dit recht moet je normaliter wel betalen als de gemeente het afval verwerkt. Het is namelijk een vorm van belasting. Besteed je het verwerken van afval uit aan een erkende afvalinzamelaar? Dan vervalt die belasting.

Nog meer voordelen om afval te laten vervoeren

Er zijn nog een paar voordelen te noemen die interessant zijn voor ondernemers. Zo kan je bij de meeste afvalinzamelaars zelf bepalen wat voor formaat jouw rolcontainer heeft. Wanneer je veel bedrijfsafval produceert, is het verstandig om een grotere container te gebruiken. Bij de goede afvalinzamelaars bepaal je zelfs eenvoudig hoe vaak de bak geleegd moet worden. Dan hoef je dus niet per se voor een grotere container te gaan. Niet elk bedrijf kan zo’n grote afvalbak kwijt. Door simpelweg de container vaker te laten legen, hoef je geen grote container te huren. Een normaal formaat is vaak dan al voldoende.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bestbuild.nl

Thema door Anders Norén