Heb jij wel eens geprobeerd je eigen PC in elkaar te zetten? Met wat YouTube filmpjes en de juiste materialen kom je er wel. Als je het nog nooit geprobeerd hebt kan het misschien eng lijken, maar je vindt tegenwoordig overal tutorial filmpjes voor. Wat je echter van tevoren uit moet zoeken voordat je je PC in elkaar gaat zetten, is welke computer onderdelen je wilt. Welke specificaties wil je je zelf-gebouwde PC geven? Je geeft je computer de juiste specificaties door de juiste computer onderdelen erin te zetten, die binnen je budget passen. In deze blog vind je de computer onderdelen die het belangrijkste zijn om over na te denken.

Begin met je CPU

Je CPU is de belangrijkste motor van je computer. Het wordt ook wel een processor genoemd. Dit computer onderdeel is belangrijk om over na te denken omdat het alle andere computer onderdelen drijfkracht gaat geven. Zorg dat je een CPU uitkiest met redelijk goede specificaties, maar probeer hier ook een budget voor op te stellen. Anders ga je al gauw veel uitgeven. De allerduurste CPU is namelijk maar liefst 2000 euro waard. De goedkoopste dan weer 30 euro. De goedkoopste processor is echter absoluut niet aan te raden, tenzij je een computer wil met de denkkracht van een aardappel.

Denk na over het soort geheugen

Het volgende essentiƫle deel van je computer onderdelen staat gelieerd aan de CPU. Met je RAM geheugen zorg je ervoor dat je meerdere processen tegelijk kunt draaien zonder dat je computer overbelast raakt. Veel RAM geheugen is tegenwoordig een onmisbaar omdat het zorgt dat je computer niet overbelast raakt. Dit bevoordeelt weer je andere computer onderdelen.

Er zijn nog veel meer computer onderdelen

De bovenstaande computer onderdelen vormen de basis van je PC. Hierna ga je kijken naar je videokaart, die essentieel is om mooi beeld te krijgen. Ook het soort opslag dat je wil is een goede om over na te denken, bijvoorbeeld een SSD of HDD. Als laatste haal je dingen als koeling, moederbord, kast en voeding. Deze computer onderdelen zijn wel belangrijk maar niet essentieel voor je specificaties. Je kunt ze niet zo gauw verkeerd kopen. Let wel bij het kopen van je kast goed op dat je koeling en je videokaart en alle andere computer onderdelen goed passen. Je hebt namelijk verschillende formaten kast. Voor de best build PC zul je dus alles van tevoren uit moeten zoeken. Veel plezier met het bouwen van je eigen PC!