Wanneer je regelmatig goederen moet opslaan of vervoeren, heb je een aantal spullen nodig. Deze spullen worden ook wel logistieke hulpmiddelen genoemd. Het zijn namelijk hulpmiddelen die logistieke werkzaamheden een stuk eenvoudiger of minder zwaar maken. Pallets, steekwagens en rolcontainers zijn daar voorbeelden van. Pallets kopen wil je natuurlijk in één keer goed doen. Degelijke pallets komen waar je echt op kan rekenen. Waar je echt op kan bouwen. Dat is natuurlijk het ideale geval. Daarom vertel ik je vandaag alles over pallets kopen. Waar moet je op letten en wat zijn de beste pallets om te kopen voor jouw sector?

Houten pallets kopen

De klassieke pallets die verkrijgbaar zijn, zijn de pallets gemaakt van hout. Deze stevige, traditionele pallets zijn vandaag de dag nog steeds populair. Pallets kopen doe je namelijk als je goederen moet vervoeren. Wanneer het geen spullen zijn waar op hygiëne moet gelet worden, zijn houten pallets goed genoeg. Bovendien zijn er een aantal voordelen verbonden met houten pallets kopen. Zo zijn houten pallets over het algemeen iets goedkoper dan hun kunststof tegenhanger. Daarnaast zijn pallets gemaakt van hout ook makkelijker te repareren wanneer ze stuk zijn gegaan. Dat is voor veel bedrijven een belangrijke eigenschap. Niet ieder bedrijf kan steeds pallets kopen wanneer ze stuk gaan. Daar is vaak het budget niet voor.

Kunststof pallets kopen

Toch zijn er veel sectoren waarin uitsluitend gekozen wordt voor kunststof pallets. Dat heeft te maken met bepaalde voorschriften. Wanneer hygiëne belangrijk is, wordt vaak kunststof pallets gebruikt. Deze vlonders zijn namelijk veel makkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld hout. De pallets van hout kan je zo vaak mogelijk boenen, maar die zullen nooit steriel worden. Daarom worden vooral kunststof pallets gebruikt in de medische sector en voor het vervoeren van voedsel.

Belangrijke specificaties om op te letten

Als je een keuze hebt gemaakt tussen houten of kunststof pallets, zijn er nog een aantal specificaties waar je op moet letten. Pallets kopen waar je echt op kan bouwen dat doe je door op de details te letten. Zo moet je kijken naar het maximale draagvermogen. Komt dat overeen met de goederen die jij regelmatig vervoerd? Niets is zo nutteloos als pallets kopen die je niet kunt gebruiken, omdat ze het gewicht niet aan kunnen. Daarnaast is het tijdens het pallets kopen ook belangrijk om op de afmetingen te letten. Pallets met het EPAL merk zijn overal in Europa hetzelfde.