Het huis vernieuwen is iets waar iedereen eens in de zoveel tijd behoefte aan heeft. Of dat nou een hele nieuwe badkamer of keuken is, wat nieuwe decoraties in de woonkamer of nieuw behang boven je bed – het maakt allemaal niet uit. Soms zijn we allemaal wel eens toe aan iets nieuws, en dan kan je kleinste verandering al een enorm effect hebben. Je omgeving is namelijk heel belangrijk en van grote invloed op je humeur.  Als je je dus niet thuis voelt bij een bepaalde kleur of stijl kan je daar al snel oncomfortabel worden, en die linkt is niet altijd even gemakkelijk te leggen. Ga dus goed na waar jij je fijn bij voelt, en breng dat zoveel mogelijk terug in de ruimtes waar jij het meeste bent!

Make-over van buiten

Maar het veranderen en zelfs verbouwen van je huis hoeft niet alleen gelimiteerd te zijn aan het interieur. Ook de buitenkant van je huis heeft namelijk een grote invloed op de sfeer die je voelt als je er naar binnen loopt, als je in de tuin zit, of simpelweg het gevoel wat je ervan krijgt. Hoe mooi een huis ook is, als het in de verkeerde straat staat voelen we ons er nog niet thuis – en hoe mooi je de binnenkant ook maakt, als het van buiten niet klopt blijft het toch altijd minder dan perfect. Veel mensen vergeten dat je in veel gevallen ook kleine veranderingen aan de buitenkant van je huis aan kan brengen die de sfeer en stijl enorm kunnen veranderen.

Denk bijvoorbeeld aan nieuwe gevelbekleding. Rabatdelen kun je in vele bouwmarkten en zelfs online webshops makkelijk bekijken en uitkiezen. Die kun je zelf monteren of door een expert laten leggen. Recht of schuin, zwart of wit of hout, alles is mogelijk! Het kost wat tijd maar uiteindelijk zal het resultaat  je blijven verbazen.

Alternatieve oplossingen

Als je een huurhuis hebt en niet aan de gevels mag zitten kun je ook kleine dingetjes toevoegen die het geheel toch anders laten voelen. Bouw bijvoorbeeld een dakje boven je terras of een schuurtje voor achterin de tuin. Als werkplek, hobbykamer, loungehoekje of bijvoorbeeld met een sauna. Als je minder te besteden hebt of niet toe bent aan een hele verbouwingen kun je het ook altijd proberen met bijvoorbeeld een nieuw zonnescherm, gordijnen of jaloezieën. Met ieder huis en iedere situatie valt wel te werken!