bestbuild.nl

Steden in Nederland die je zeker eens moet bezoeken

Wanneer mensen een weekend weg in eigen land willen boeken denken ze doorgaans direct aan steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Maar ons land is natuurlijk nog veel meer leuke steden rijk, die minstens net zo de moeite waard zijn om te bezoeken. In deze blog zetten we er drie op een rij, de een wat bekender dan de ander, maar alle drie karakteristiek, sfeervol en super gezellig.

Weekendje weg in Breda

Breda is een van de gezelligste steden van Noord-Brabant, en dat is best een knappe opgave want Noord-Brabant heeft heel veel leuke steden. In zijn oude, karakteristieke stadscentrum kun je er sfeervol shoppen, uit eten en stadswandelingen maken. Als je van oude architectuur houdt, is Breda the place to be voor jou. Het is een hele sfeervolle stad, en als je zoekt naar Breda hotels zul je merken dat er een ontzettend groot aanbod is. Of je nu een luxe hotel zoekt met alle voorzieningen inbegrepen, of een betaalbare slaapplek zodat je wat langer kunt blijven, in Breda vind je het allemaal. Breda hotels middenin het centrum zijn vaak wel wat duurder dan de hotels die wat verder weg liggen, maar door het goede busnetwerk kun je gemakkelijk alle plekken in de hele stad bereiken.

Weekendje weg in Dordrecht

Dordrecht is typisch zo’n stad waar maar weinig mensen aan zouden denken als ze een weekendje weg willen. Zonde, want het is net als Breda een super sfeervolle stad die veel te bieden heeft. Dordrecht is weliswaar niet zo groot, maar dat neemt niet weg dat het een heel gezellig stadscentrum heeft en veel oude architectuur. En ook op het gebied van hotels in Dordrecht heb je veel keus, zowel voor een klein als een groot budget. Bezoek dus zeker eens deze sfeervolle stad. Ga er winkelen, foto’s maken van de oude gebouwen, en proef de Brabantse gezelligheid in een stad die de meeste mensen nooit in hun leven te zien krijgen. Check dus meteen alle hotels in Dordrecht, en doe jezelf een paar dagen weg cadeau.

Weekendje weg in Amersfoort

De laatste op het lijstje leuke steden in Nederland is Amersfoort. Ook deze stad is wellicht niet de eerste waar je aan zou denken voor een weekendje weg, maar net als Breda en Dordrecht is het een super gezellige stad. Hij ligt bovendien wat centraler dan de andere twee, en is dus makkelijker te bereiken. Amersfoort is een stad met een typisch oud-Hollands sfeertje. In elk seizoen van het jaar zul je je er vermaken, en kun je dagenlang rondlopen zonder je te vervelen. Bezoek een van de musea, duik de winkelstraten in, of laat je verwennen in een van de vele, knusse restaurantjes die de stad rijk is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bestbuild.nl

Thema door Anders Norén