Bij het bedenken van een ruimte heb je ruimtelijk inzicht nodig. Welke meubels wil je waar hebben bijvoorbeeld? Daar moet je over nadenken voordat je de bouwplannen gaat maken. Zorgen dat er genoeg ruimte is voor een kast, een bank, enzovoorts. Bij het bedenken van je plan hoef je tegenwoordig geen rekening meer te houden met waar de televisie komt. Er bestaat namelijk een nieuwe trend om de televisie hoog op te hangen. Met een TV beugel voor aan de wand, of een TV plafondbeugel, wordt de televisie opgehangen en is er geen TV meubel meer nodig.

Waarom een TV plafondbeugel

De trend is aan het ontstaan omdat het simpelweg handig is. Met een TV plafondbeugel hangt je televisie veilig. Hij kan niet zomaar omgestoten worden door ruw spelende kinderen of door een enthousiaste hond. Ook ziet het er stijlvol uit. Het wordt steeds populairder omdat het esthetisch is. Een TV plafondbeugel betekent rust voor het oog. Je kunt ook een TV plafondbeugel nemen in de slaapkamer voor een stijlvolle en rustige ruimte. Ook wordt een TV meubel overbodig, wat meer ruimte overlaat voor andere spullen.

Soorten TV plafondbeugels

Welk soort TV plafondbeugel je zou kunnen nemen is afhankelijk van je wensen en waar je hem precies voor wilt gaan gebruiken. Je hebt TV plafondbeugels die de televisie vastzetten in één positie, handig voor kantoorruimtes. Of je kunt een draaibare beugel nemen zodat je vanuit elke hoek van je kamer de televisie kunt zien als je dat zou willen. Er zijn zelfs beugels die helemaal in de rondte kunnen draaien, al zou ik niet weten waar dat handig voor is. Voor andere kantoorgelegenheden bestaat er ook de extra lange TV plafondbeugel. Weet je niet wat je moet kiezen? Dan is het raadzaam om naar een showroom te gaan om de verschillende beugels in actie te zien.

Goed te betalen dus waarom niet

Aangezien een TV plafondbeugel een luxe product lijkt te zijn, wordt er aangenomen dat het een dure grap is. Dat is alleen niet zo. Je kunt al een TV plafondbeugel krijgen vanaf 30 euro. Het zou dus ook als een leuk cadeau voor een bekende kunnen dienen. Al heb je natuurlijk ook modellen die tien keer zo vele kosten, het is maar wat je bereid bent uit te geven. Belangrijk is wel dat je goed beseft dat de VESA-maat moet kloppen met die van de televisie. Dat is waarmee je de beugel aansluit. Deze informatie kun je achterop de televisie vinden.